Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba jasnego.
SKŁADNIKI
mąka ryżowa biała, mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa pełnoziarnista, maranta trzcinowa, tapioka, płatki owsiane bezglutenowe, łuska babki jajowatej, inulina, sól himalajska, drożdże.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
SPOSÓB PRZYGOTOWYWANIA
1. Wsyp mieszankę do miski.
2. Dolej 500 ml ciepłej wody i dokładnie wymieszaj.
3. Zagnieć ciasto.
4. Włóż do piekarnika nagrzanego do 30-40 st. C na 90 min.
5. Po wyrośnięciu ponownie zagnieć i uformuj bochenek.
6. Włóż chleb do piekarnika i zwiększ temperaturę do 220 st. C. Piecz 80 min. Przechowuj zawinięty w szmatkę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1596 kJ / 346 kcal
Tłuszcz 3,1 g
w tym kwasy tłuszcz. nasycone 0,5 g
Węglowodany 68 g
w tym cukry 0,8 g
Błonnik 10 g
Białko 6,4 g
Sól 2,3 g
ALERGENY
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte
OPAKOWANIE
440 g