Mąka ryżowa biała od firmy Pięć Przemian to produkt bezglutenowy, dzięki czemu może być bezpiecznie spożywany przez osoby chore na celiakię i nietolerujące glutenu. Mąka ryżowa jest bardzo dobrym zamiennikiem dla mąki pszennej i nie tylko. Coraz częściej jest wykorzystywana do przyrządzania makaronu, ciast, placków czy ciasta naleśnikowego. Doskonale sprawdzi się również do zagęszczania sosów i zup.
SKŁADNIKI
Mąka ryżowa 100%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1463 kJ/345 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 77 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 1 g
Białko: 8 g
Sól: 0,01 g
OPAKOWANIE
500 g
ALERGENY
Produkt może zawierać orzechy.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.