Wczytuję dane...
BARTOLINI
O produkcie
Czytaj więcej
Realizacja zamówienia: 24 godziny
Wysyłka od: 12.00 PLN
Producent: BARTOLINI
Opis produktu

Makaron ekologiczny z soczewicy czerwonej marki Bartolini charakteryzuje się wysoką zawartością białka i kwasu foliowego. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
Źródło miedzi i manganu. Miedź i mangan pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Źródło błonnika, żelaza i fosforu. Żelazo i fosfor przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 100 g.

SKŁADNIKI
mąka z soczewicy czerwonej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 5,1 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 26 g
Sól: 0,01 g
Żelazo: 8,4 mg (60 %)**
Mangan: 0,98 mg (49 %)**
Miedź: 0,90 mg (90 %)**
Kwas foliowy: 114 mcg (57 %)**
Tiamina: 0,54 mg (49 %)**

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 5 - 8 minut w zależności od formy (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA i ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

OPAKOWANIE

250 g

Opinie Klientów