Czekolada gorzka z bananami bez cukru i glutenu.
Zawiera substancje słodzące. Produkt bezglutenowy.
SKŁADNIKI
substancja słodząca (maltitol 44%), miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, liofilizowany banan (2%), emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromaty (bananowy i waniliowy).
Masa kakaowa min. 51%.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalne występujące cukry.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1804 kJ/447 kcal
Tłuszcz: 31,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
Węglowodany: 48 g
w tym cukry: 1,5 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 44 g
Błonnik: 10 g
Białko: 5,5 g
Sól: 0,07 g
1WW = 21 g, 1WBT = 32 g wg SGGW
Informacja alergiczna: produkt może zawierać orzechy, mleko, soję i sezam.
Wyprodukowano w Hiszpanii.
OPAKOWANIE
75 g