Alpejka - zestaw składników do przygotowania bezglutenowej karpatki Emix (ciasto 200 g + krem 150 g).
Opakowanie wystarcza do przyrządzenia 15 porcji po ok 75 g. Do przyrządzenia ciasta potrzeba:
150 ml oleju,
300 ml wody,
4 jaja.
SKŁADNIKI
CIASTO: mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia modyfikowana, substancje spulchniające difosforany, węglany sodu, emulgator E 471, substancje zagęszczające E464, E 415, sól
KREM: cukier, skrobia kukurydziana, barwnik kurkumina, aromaty
ALERGENY
PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ MLEKO, JAJA, SOJĘ
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartości odżywcze i energetyczne w 100 g po przygotowaniu
wartość energetyczna 1741 kJ/ 415 kcal
tłuszcz 17 g
węglowodany 59 g
w tym cukry 6,7 g
błonnik 0,6 g
białko 6,6 g
sól 0,45 g
OPAKOWANIE
350 g
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.