Bezglutenowa mieszanka do wypieku gofrów
SKŁADNIKI
mąka ryżowa, mąka owsiana bezglutenowa, maranta trzcinowa, tapioka, erytrytol (substancja słodząca), sól kłodawska, kamień winny (regulator kwasowości), soda oczyszczona (substancja spulchniająca), cynamon, kardamon.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Rozgrzej gofrownicę.
2. Przesyp mieszankę do miski.
3. Dodaj 1 jajko i 300 ml mleka (może być roślinne). Dokładnie wymieszaj.
4. Przelewaj porcjami do gofrownicy i piecz na złoty kolor.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
wartość energetyczna: 815 kJ / 195 kcal
Tłuszcz: 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 37g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 2 g
Białko: 5,7 g
Sól: 0,7 g
*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 300 ml mleka 2%.
OPAKOWANIE
350 g
ALERGENY
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.